$9 raised out of $300,000
Overview
Concept

Hjälp Varan-gruppen att få en humorserie, till

Story

Hej.

Detta är Varanteatern som talar. Eller Varan-TV som de flesta känner oss. Alltså hela Varan-TV:

Anders Andersson, Fredrik Ljungberg, Jonas Sykfont, Magnus Thomson, Olof Wallberg, David Wiberg och Fredrik Åkerman.

Hoppas ni tyckte filmen var kul. Den var till er. Nu tänkte vi bli lite allvarliga, med risk för att låta som en copywriter från reklambyrån Molnet.

Ända sedan vi lade clownskorna på hyllan för nästan tjugo år sen har människor i olika åldrar kommit fram till oss och berättat hur mycket Varan-TV betytt för dem. Att det påverkat deras yrkesval, att de träffat sin partner tack vare Varan-TV, att deras kompisgängs humor helt och hållet bygger på Varan-TV-citat, att de aldrig sett något roligare humorprogram än Varan-TV, att de drömmer om en ny säsong. Kanske är du en av dem.

Er uppskattning är och har varit helt ovärderlig.

På senare år är det som om ni blivit ännu fler. Nästintill dagligen stoppas vi på stan för att växla några ord om Chris de Köks recept, Farbror Vattenmelons matematikkunskaper eller ET:s sexualvanor. Det har fått oss att tänka till. Med tanke på att ni är så pass många som fortfarande verkar gilla oss kanske har vi en skyldighet att åtminstone försöka göra en serie till.

Men att försöka sälja in Varan-TV till en tevekanal eller en strömningstjänst idag vore dödsdömt. Varan-TV byggde på att vi gjorde precis vad vi kände för, utan någon som helst tanke på vad tevetittaren skulle tycka. Då blev det uppenbarligen ganska kul för er. Därav denna Kickstarter-kampanj.

Vi vet inte exakt vad det här kommer att bli. Kanske blir det något litet, kanske något stort. Kanske gör vi det helt på egen hand, kanske i samarbete med någon annan aktör. Det beror på hur gärna ni vill se oss igen och på vad som händer när vi sjösätter den här kampanjen.

En sak vet vi dock:

Ted Borg, Tord och Romeo, Jan-Erik Ström, Farbror Vattenmelon, Skräddaren säger nej, Chris de Kök och Dramaläraren kommer garanterat att dyka upp på ett eller annat sätt. Det lovar vi.

Och om allt skiter sig av någon anledning får ni så klart pengarna tillbaka.

Det var det hela. Det vore grymt om ni skulle vilja stödja oss med en slant,

eller förlåt:

ALLA MÅSTE STÖDJA.

Kramar Varan-TV

Anders, Fredrik, Jonas, Magnus, Olof, David och Fredrik 

minst_fula_nytagna_pressbilden.jpg

PS. För er som inte har en aning om vilka vi är och bara råkat hamna här, men ändå känner att “det här känns lite intressant men jag vill veta mer” – då kan ni botanisera vidare på vår matiga wikipedia-sida eller kanske titta på de tidigare humorserierna här. DS.

Funding-nivåer

Nu tänkte vi bli roliga och allvarliga på samma gång. Det är sjukt dyrt att spela in TV-serier och det har inte blivit billigare sen 1998. Särskilt lösskägg och trailers med okej AC har blivit dyrare. Även maten är dyr numera. En schyst plankstek kan idag kosta uppåt en 80-90 kronor. Det är viktigt att plankan hålls varm innan servering och efteråt måste plankan diskas i hett vatten (gärna 100 grader = kokas). Det kommer att gå åt enorma mängder energi bara till det. Lägg där till en helikopterjakt och ett skenande lejon inne på GK:s. Ja, ni fattar: Vi kommer behöva enorma mängder pengar om det ska bli något av det här. Det måste ni förstå.

+ 300 000 SEK: Vi ses hemma hos Jonas över en enklare plankstek och skriver fem rätt bra sketcher som vi släpper på typ Youtube (www.youtube.com, trevlig sajt, mest korta filmer)

+ 500 000 SEK: Vi ses hemma hos Jonas över en bättre plankstek som resulterar i ett habilt 10 minuters-avsnitt som vi inte vet var vi släpper.

+ 1 000 000 SEK: Vi ses hemma hos Jonas över en riktigt bra plankstek och ser till att vi får ihop ett jätteroligt fullängdsavsnitt på ca 30 minuter (som vi inte vet var vi släpper).

+ 2 000 000 SEK: Vi ses hemma hos Jonas över en lättare sallad, dricker oss fulla på vit glögg, börjar bråka om vem som är sämst respektive bäst i gruppen och däckar framför MTV. När vi vaknar på natten ringer vi en underbetald matleverantör och budar hem varsin förstklassig plankstek och ser till att vi får ihop en sjukt rolig serie à 6 x 10 minuter (som vi inte vet var vi släpper).

3 000 000 – 10 000 000 SEK: Vi ses hemma hos Jonas över VÄRLDENS BÄSTA PLANKSTEK (extra muskot i potatismoset, serverad på mahogny etc) och gör en hel humorserie! Nästan som förr mao. 

Mums!

Reward-nivåer:

Nu tänkte vi bli bara allvarliga: Rewardsen är på riktigt. Det kommer ett fysiskt diplom i brevlådan, det kommer en t-shirt eller en tavla eller alltihop eller vad ni nu valt. Dessa är alltså inte på skoj.  Även om huvudgrejen här är nytt material så tänkte vi att det kan vara lite kul med lite extra grejer.

Vi tänker att det nya materialet kommer visas för de som bidrar till att göra det möjligt, vi kommer inte släppa det fritt för vem som helst. Det här kan så klart ändras om det blir så att vi gör serien i samarbete med en annan aktör, då kommer vem som helst kunna titta men vi tänker att huvudsaken är att det blir en ny serie.

Det är sådant som kommer visa sig, tänker vi. MEN även om materialet plockas upp av en annan aktör så garanterar vi att ni som skänkt pengar ändå kommer få exklusivt material som bara ni får se – exakt i vilken form återstår att se men ni kan vara säkra på att det händer.

Om ni tycker att ni saknar en reward-nivå så får ni jättegärna höra av er – skicka ett DM på Facebook eller på Instagram så kan vi komplettera. (OBS! Bara bra förslag)

Prylarna kommer att skickas så fort det är möjligt, senast innan årets slut, det nya materialet kommer när det är klart.

Ni hittar rewardsen till höger här på sidan, här nedan följer en lite utförligare beskrivning av varje nivå:

Reward 1. Nytt material och diplom-paketet – 300 SEK

Även om det är det nya materialet som är “grejen” med den här kampanjen så tänkte vi att det kan vara trevligt med ett litet bevis på att ni har bidragit till att förverkliga vår dröm om en humorserie, till – det förnämsta bevis av dem alla är så klart ett diplom! Och inte vilket diplom som helst, utan ett diplom utfärdat av den främste arkeologen detta land skådat: Professor Ted Borg.

Reward 2. T-shirt-paketet – 600 SEK

T-shirten i filmen ovan blir din om du väljer denna nivå – finns i vitt i storlekarna XS till 2XL och är gjord i ekologisk, fair trade-bomull. Det är ingen 20-kronors reklamtryckströja utan KVALITET som du kommer ha glädje av, kanske inte resten av livet, men länge. Ett smidigt och praktiskt sätt att visa för hela världen att du är en av dem som stödjer Varan-TV i kampen för en humorserie, till. Så här ser den ut:


Reward 3. Tavel-paketet – 900 SEK

Inredning är viktigt. Om du dessutom kan visa att du har ett förfinat sinne för humor och har hjärtat på rätta stället på en och samma gång så vet inte vi vad en jackpot är. Det kampanjexklusiva printet har måtten 30 x 40 cm och är tryckt på 210 gsm Hahnemüle-papper och ser ut så här när du hänger den på fejktegelväggen hemma:

Fint va? Ram ingår tyvärr inte.

Reward 4. Mega-fan-paketet – 1200 SEK

Du får allt ovan, diplom, t-shirt och en tavla. Och självklart nytt material med oss.

Reward 5. Videohälsnings-paketet – 1500 SEK

Du får en personlig videohälsning från en medlem i Varanteatern – du bestämmer innehållet och till vem hälsningen ska dedikeras till. OBS! Inga hot.

Reward 6. Ditt namn i eftertexterna-paketet – 2500 SEK

Ditt namn nämns i eftertexterna under “Tack till”. Du får dessutom t-shirten, tavlan, diplomet och så klart nytt material med oss. Begränsat antal.

Reward 7. Statist i nya materialet-paketet – 5000 SEK

Du får vara MED i det nya materialet som statist. Dessutom t-shirten, tavlan, diplomet och nytt material med oss. Du står själv för resa till och från inspelningsplats. Begränsat antal.

Reward 8. Namnge karaktär-paketet – 7500 SEK

Vi tvekade om vi skulle ha med denna nivå, att namnge karaktärer är ju nästan det roligaste med att göra en humorserie – men vad gör vi inte för er, kära fans?! Du får namnge en karaktär i nya materialet på denna nivå, samt att du får t-shirten, tavlan, diplomet och nytt material med oss. Säkra din namngivningsrätt innan vi ändrar oss! Begränsat antal.

Reward 9. Stå som Medproducent i eftertexterna-paketet – 10 000 SEK

Denna är vi tveksamma till, kommer någon betala 10 000 riksdaler bara för att stå som Medproducent i eftertexterna? Vi vet inte. Men det är i alla fall belöningen på denna nivå. Överraska oss! Du får även t-shirten, tavlan, diplomet och nytt material med oss. Begränsat antal.

Reward 10. Roll i serien-paketet – 20 000 SEK

Det ska sägas att det är ingen huvudroll detta, men du kommer få en replik och eventuellt ett namn. Du kommer definitivt stå med i eftertexterna plus att du får t-shirten, tavlan, diplomet och nytt material med oss. Du står själv för resa till och från inspelningsplats. Begränsat antal.

Reward 11. Varaner i repan-paketet – 50 000 SEK

Den här har vi snott av Filip & Fredrik som auktionerade ut detta i Musikhjälpen. “Kan de, kan vi” kände vi. Några av medlemmarna kommer till ert företag och är ansiktet utåt för företaget för en dag. Oerhört tveksamt om något vettigt företag är intresserade av detta, vi kan också ta 50 000 SEK för att INTE komma och jobba i repan en dag – ni väljer! Begränsat antal.

Reward 12. Dunkgömme-paketet – 85 000 SEK

Några medlemmar kommer och leker Dunkgömme på er Kickoff! OBS! Vi kommer under inga som helst omständigheter dricka alkohol under leken – det vet ju alla att det är en dödlig blandning. Begränsat antal.

Som sagt, kommer ni på något mer som borde vara med så hör av er på DM på Facebook eller Instagram.


Country
Links