$24,640 raised out of $100,000
Overview
Platform
Indiegogo
Backers
33
Start date
Oct 25, 2022
Close date
Nov 25, 2022
https://youtube.com/watch?v=762800552
Concept

En film om musik, kamp och solidaritet.

Story

HANDLING

När Tompa Eken, grundaren av Ultrahuset och Scen 44 på Kafé 44, går i pension så gör han det som fattigpensionär. 40 år av kärlek till musiken har gjort honom rik på möten, människor och upplevelser men knappast på pengar. Vännerna Tony och Johan beslutar sig därför att styra upp en hyllningsgala där alla intäkter går direkt till Tompa för att han ska få en dräglig tillvaro under det sista kapitlet i livet.

Tillsammans med kända artister som bl.a. Teddybears, Refused, Kajsa Grytt, Asta Kask, Moneybrother och Weeping Willows, får vi reda på vilken betydelse hans engagemang har haft. Genom Tompas egna ord får vi en inblick i vad som har drivit en man att ge upp allt annat för att andra ska få möjligheter att växa. Vi får även historien om kampen om Ultrahuset berättat för oss. En kamp för alternativkulturen och dess rätt att fortgå. Något som upprepas med dagens alternativscen som ständigt kämpar för att överleva i dagens musikscens-öken. 

 

VAD BEHÖVER JAG OCH VAD FÅR DU?

Jag behöver stöd för att bl.a. klippa klart filmen med allt vad det innebär med t.ex. inköp av arkivmaterial i form av foto/film/musikrättigheter som inte alltid är det billigaste då ibland stora bolag äger rättigheterna och har låg förståelse för ickekommersiell oberoende film och dess finansiella situation. Det behövs även pengar till ljudmix, grading (färgsättning) och grafik för att kunna slutföra filmen. Sedan vill jag förstås få upp den på stora duken för en eller några visningar, inte minst till er som bidrar med det där lilla extra i den här kampanjen, men också för alla som har ställt upp med privat arkivmaterial och såklart alla musiker som ställde upp för Tompa på hyllningsfestivalen. Och så självklart Tompa själv förstås.

När projektet är färdigt kommer du att ha varit en del i skapandet av en grym musikdokumentär och det kommer givetvis firas med en storlagen releasefest, det lovar jag! Beräknad release för filmen är under första halvan av 2023. Så beroende på hur mycket deg du chippar in så finns det olika belöningar för just dig, men även med det minsta beloppet så väntar dig god karma och min eviga tacksamhet. 

 

VEM ÄR DET SOM STÅR BAKOM FILMEN DÅ?

Jag heter Ola Fredholm och är utbildad på Kulturamas Filmskola i Stockholm och på Screen studies på Flinders University of South Australia. Jag har jobbat i över 20 år som TV-fotograf på stora teveproduktioner och var bland annat med 2016 och vann en Internationell Emmy på en gala i New York för SVT-produktionen Allt för Sverige. Våren 2022 blev jag utsedd till Årets TV-fotograf – Enkamera på Gyllene Snittet-galan. Sedan ungefär tio år tillbaka har jag drivit olika produktionsbolag som producerar dokumentärer, webbinnehåll och musikvideor. Rent musikaliskt så spelar jag bas och sjunger i ett övervintrat 90-talsinfluerat indierockband som heter Tape, Tape Run. Jag har även tidigare varit med och drivit musik-fanzines och mellan 2010-19 var jag en av arrangörerna bakom den lilla småländska musikfestivalen SjöÖset. Så musiken är i stort sett cementerad i min ryggrad.

Country
Links