$121,333 raised out of $75,000
Overview
Platform
Kickstarter
Backers
297
Start date
Dec 25, 2020
Close date
Jan 26, 2021
Concept

Hur du designar ditt liv för handlingsfrihet och motståndskraft.

Story


 (English summary below)

Det mesta vi gör är med glimten i ögat, så även den här filmen.  Men vi vågar påstå att den här boken kommer inspirera dig att öka din handlingsfrihet och motståndskraft. 

Det här är boken vi själva skulle vilja ha i våra bokhyllor.  I ett unikt samarbete mellan REKYL och SEMPER MILES har vi skrivit manus till en bok som är vårt gemensamma bidrag till att skapa ett starkare samhälle. Där varje person och hushåll steg för steg guidas i att bygga sin beredskap för att kunna leva livet som man vill ha det, oavsett yttre omständigheter.

I den här Kickstarter-kampanjen samlar in pengar för att kunna trycka boken.Det här är inte en överlevnadsbok. Men det här är boken du vill ha läst för att leva ett bra liv – även om det skulle skita sig. För du vill inte bara överleva, du vill faktiskt komma ut starkare och bättre på andra sidan. För skiter sig gör det någon gång. Stort eller litet.

Boken guidar dig att sätta upp dina egna handlingsplaner, anpassade till din situation. 

Men boken tar dig också längre än en vanlig preppingbok. Det är inte bara packlistor, prylar och konservburkar. Vi har borrat djupare i delar som är kritiska för att kunna stå emot påfrestningar som kan slå mot både individer och samhället.

Du kommer att få läsa sånt som garanterat inte lärs ut i skolorna, till exempel hur du planerar en evakuering och hur du tränar för att tåla påfrestningar.

Till vår hjälp har vi intervjuat alltifrån överlevnadsinstruktörer till läkare och före detta legosoldater. De delar med sig av både konventionella som okonventionella erfarenheter som kommer öka din handlingsfrihet. MEN, du måste göra jobbet för att lyckas. Frihet är inget för den late.
Den här boken guidar dig steg för steg från krisberedskapens grunder hela vägen till avsnitten som ingen talar om: ekonomisk beredskap, fysisk beredskap och vikten av ett mindset tar dig genom motgångar. Allt börjar med ditt mindset. Antingen är det du som tar kontrollen över din framtid, eller så är det någon annan som gör det. 

Så snart du regelmässigt formar dina egna tankebanor så kommer du att påverka vad som händer i ditt liv. Det är ytterst du som gör alla val – 10% är vad som händer oss och 90% är hur vi reagerar på det.  Det snabbaste sättet att öka din handlingsfrihet och motståndskraft är genom fysisk träning. När du syresätter hjärnan, bygger muskler och förbättrar din kondition frigörs substanser i kroppen som gör att du blir gladare, orkar mer och står emot påfrestningar, såväl fysiska som psykiska. 

Kroppens belöningssystem är genialt om man vet hur man använder det till sin fördel. 

Utan att vara en bok om träning så kommer innehållet vara en viktig pusselbit i din strävan att öka din personliga beredskap.  De flesta händelser som kan få vår vardag att slutta utför är sällan lika spektakulära som en zombie-apokalyps eller en invasion av aliens. Tvärtom är det händelser som på pappret ser små ut, men de får stor påverkan på de som drabbas. 

Att bli av med jobbet, att separera eller att någon blir sjuk eller skadad är de vanligaste orsakerna till att livet tar en hård och skumpig sidoväg.


 Det pratas alldeles för sällan om vikten av att hålla en sund ekonomi för att kunna stå emot påfrestningar. Vare sig det är i en krissituation eller för att leva ett gott liv. Vad som är ett gott liv är upp till var och en, men många skulle nog säga att pengar över varje månad väger rätt tungt på vågen. 

Bokens ambition är att du inte bara ska överleva utan känna att det är du som håller i rodret. 

Vi går såklart in på det vettiga att ha en reserv med pengar och att även säkra ytterligare intäktskällor. För även om vi lever i ett land med hygglig välfärd så finns det inga garantier, vilket de ekonomiska effekterna av Covid-19 visar tydligt.  


 Det här är en av grunderna i den personliga beredskapen. Mat är egentligen bara en fråga om att räkna ut hur mycket du äter, hur många ni är i hushållet  och hur länge ni vill vara oberoende av inköp. 

Vatten kan vara en svårare ekvation. I synnerhet i stadsmiljöer där förvaringen av vatten kan vara begränsad och tillgången kan sina vid längre elavbrott. Men det finns flera sätt att lösa det här på.  Ett av människans basbehov är tak över huvudet. Men även värme. Vad gör du om strömmen går mitt i vintern när det är minusgrader ute? De som bor i hus på landsbygden har ofta en analog värmekälla i form av vedspis och kamin. Men inne i städerna kan effekterna av nedkylda lägenheter bli kännbara. 


 Det här är inte bara en bok du läser och sen parkerar i bokhyllan. Vi vill ge dig verktyg att faktiskt börja bygga en bra beredskap för hushållet. 

Du som förbeställer boken på Kickstarter kommer att få tillgång till dokument du kan ladda ner, fylla i och skriva ut. 

Målet är att öka din handlingsfrihet om en krissituation skulle uppstå. Du vill ha en plan att gå efter och den ska vara utskriven och snabbt gripbar. Det sista du vill ska hända är att du inte vet hur du ska agera om du till exempel hastigt behöver lämna hemmet eller jobbet. 

Du anpassar handlingsplanerna efter dina behov, med packlistor, kontaktlistor, färdplaner, återsamlingsplatser mm. 

Lägg dina handlingsplaner i en mapp och förvara snabbt gripbara.

´Förmodligen det spetsigaste kapitlet i boken. Ingen vill behöva lämna hus och hem. Men skulle det behövas så vill du ha koll på hur du ska agera. 

Sverige är hyggligt förskonat från stora naturkatastrofer. Men ändå härjar skogsbränder, åar svämmar över och stormar som fäller träd på hus. Men även eldsvådor och olyckor med kemutsläpp gör att familjer behöver lämna hemmet. Om än bara tillfälligt. 

Här vill du veta var alla i hushållet befinner sig. Hur ni återsamlas. Hur ni tar er bort från fara. Vilken destination ni ska till och inte minst vad ni har med er. 

Planera i förväg. Att misslyckas med att planera är att planera för att misslyckas.


En specialversion av REKYLs klassiska Ge Fan Aldrig Upp-tisch finns att få med om du beställer boken. Bara i denna Kickstarter-kampanj. 

Vi har också tagit fram den officiella Alltid Före-tischan, bara för dig som är med och förbeställer boken och tischan här på Kickstarter.

Tillverkad i ekologisk bomull och tryckt för hand i Sverige. Målet är att så många som möjligt får tillfälle att lägga vantarna på boken.  Och ju fler som är med och backar bok-släppet desto större blir vår frihet att kasta in godis i projektet. Vid vissa milstolpar, stretch goals, låser du upp nya saker. 

✅ STRETCH GOAL 1 – 100.000 SEK

Vi öppnar upp en Facebook-grupp för boken. Här kommer vi att kunna hålla grytan kokande och dela med oss av nyheter kring boken och även tipsa om hur vi tillsammans kan bygga ett starkare samhälle. 

STRETCH GOAL 2 – 150.000 SEK

Vi tar fram det episka klistermärket: Alltid Före. Alla som beställer boken kommer få detta med i köpet. 

STRETCH GOAL 3 – 250.000 SEK

Vi gör en PDF-version av boken. 

STRETCH GOAL 4 – 350.000 SEK

Vad vore livet utan en ljudbok? Vi tar och spelar in en ljudbok så att du kan få inspiration när du är ute och springer eller lyfter stock på ditt lokala utegym. 

STRETCH GOAL 5 – 450.000 SEK

Vi tar fram en specialversion av boken, med omslag av en keramikplatta. Som vi såklart testar på en skjutbana och lägger upp videon i Facebook-gruppen. 

——

Tidslinje

Så här ser vårt schema ut:

DECEMBER-JANUARI: Vi kör förbokningen på Kickstarter

FEBRUARI-MARS: Design och sättning av boken

APRIL: Tryck

MAJ: Distribution


REKYL där vi trivs bäst – ute i spenaten

Vi som står bakom REKYL heter Jon, Christian och Daniel. Våra vägar korsades första gången under värnplikten på Lapplands jägarregemente I22, Kiruna. Idag  gör vi det vi tycker verkar vettigt, ta fram t-shirts, rosta kaffe eller som nu; skriva en bok som gör dig bättre rustad för med- och motgångar. 

Grunden i REKYL är att vi har designat livet som vi vill ha det. Vi har gjort val. Valt bort det mesta för att vaska fram det bästa (i alla fall enligt oss). Nu vill vi dela med oss vad vi lärt oss på resan. Semper Miles (Alltid Soldat) uppstod under mer ordnade former 2014 och har sedan dess verkat för försvarsvilja, samhällsberedskap, information, inspiration och gemenskap kring detta. Aktiva på flera håll har det hunnit bli drygt 2 000 artiklar och vi når tusentals följare och läsare.

Kärnan utgörs sedan starten av bröderna Sjödin, starkt kompletterande med erfarenheter och ansvar från flera håll, högt och lågt, inom områden som t ex omvärldsbevakning, kommunikation, säkerhet och utredning. Även engagemang inom frivilligförsvaret.

ENGLISH SUMMARY

The Book: Always ahead – Design your life for freedom of action and resilience. 

  • This book is a step-by-step guide to build your preparedness and to live life regardless of external circumstances. 
  • If you have the right preparations, you do not have to spend time worrying, nor do you ever have to make hasty, and costly, decisions.
  • The other side of the coin is to design the life you want to live, to be happy and stay in charge of your journey. 
  • This is our contribution to a stronger society. 
Country
Links